De eerste cyclus van de interne competitie 2012-2013 van de Waagtoren is gespeeld

By Published On: 28 november 2012Categorieën: Interne Competitie, Overpeinzingen2s Reacties

De eerste 11 van de 33 wedstrijden van seizoen 2012-2013 zijn gespeeld en we zien dat er zich nieuwe namen gevestigd hebben aan de top van de interne competitie cq subgroepen.

Leest u de stand van de interne, dan valt te distilleren(!?) dat Frank Agter reeds lange tijd bovenaan de ranglijst staat, proficiat Frank! en….Alex Albrecht (B), John Leek (C), Egbert van Oene (D), Sandra Keetman(E), Rob Heijink(F) Jan van Gijsen (G) en Ramon Haverlag(H) de rijzende sterren zijn.

Als ik over iedereen een lofzang (reeds gedaan door o.a. Wim Andriessen) ga houden worden sommigen teveel over het paard getild, maar speciale vermelding waard vind ik dat vooral Sandra Keetman (met E op de 15e), Rob Heijink (met F op de 18e) en Ramon Haverlag (met H op de 36 plaats vlak achter ‘grote’ B-en C-spelers) het voortreffelijk gedaan hebben tot nu toe.

Hoe heb ik het ervaren als intern wedstrijdleider? (tot nu toe)

Het eerste wat in mij opkomt is: het valt mee, elke dinsdagavond geeft wel verrassingen, maar zoals elke schaker houd ook ik ervan problemen op te lossen. En die zijn er geweest. Ook van Jan Drewes, onze vorige intern wedstrijdleider begreep ik dat er altijd wel foutjes insluipen, of van de kant van de wedstrijdleider of van de kant van de spelers. We hebben met mensen te maken, en als we dat met zijn allen beseffen en accepteren, maakt dat het het leven een stuk aangenamer. Ik ben ook erg blij met mensen die meteen bellen bijvoorbeeld als ik ze te weinig (of teveel…) punten heb gegeven hetgeen kan gebeuren bij afzeggen en er is (dinsdag of niet-dinsdag) extern gespeeld.

Conclusie, ik ga met veel plezier door! Ook ben ik blij met Bert Buitink die als ik een verjaardag heb of een wedstrijd met het 4e Waagtorenteam, invalt als intern wedstrijdleider. Ook ben ik blij met Herman Nijhuis, die ons verder op weg heeft geholpen met zijn Rokade-competitieprogramma waardoor we zo’n mooi (Alkmaars) systeem hebben voor puntenverdeling in de interne competitie.

Nog even een paar reminders t.a.v. de interne op een rijtje:

–          afzeggen voor 18.00 uur op de speeldag zelf, mag per mail, telefoon of per sms

–          afzeggen per mail heeft de voorkeur boven per telefoon of sms

–          afzeggen op het eind van de dag graag wel telefonisch, omdat ik dan wellicht geen mail meer bekijk

–          Als u geen bericht terug van mij krijgt ter bevestiging is er iets niet goed gegaan

Ten aanzien van bord en stukken opruimen en uitslag noteren:

–          het is een goede gewoonte om de stukken op te ruimen na de partij en       daarna de partij te noteren, het schijnt een oude regel te zijn: wit ruimt de stukken op en zwart noteert de uitslag

– Nog twee ronden van een nieuwe cyclus van 11 ronden in het oude jaar op 4 en 11 december.

– Op 18 december is er een Kerstsnelschaaktoernooi waarover later meer.

– De Bekercompetitie krijgt ook een vervolg op 4  en 11 december, ook daarover later de indeling en/of loting op de site.

2 Comments

  1. Jan Poland 29 november 2012 at 20:43

    Een blijk van waardering is hier op zijn plaats. De interne competitieleider is de spil in de verenigingsactiviteiten en de eerste cyclus is zonder enige wanklank verlopen.

    Ruud, ga zo door!

  2. Ruud Niewenhuis 30 november 2012 at 17:49

    Dank je wel Jan, zo kunnen we eigenlijk welmeteen iedereen bedanken die zich voor de club inspannen, nietwaar?

Leave A Comment