rob

Waagtoren 5 – Schaakmat 1

By Published On: 4 april 2012Categorieën: De Waagtoren 5 (2011-2012), VerslagenViews: 16931 Reactie on Waagtoren 5 – Schaakmat 1

Vorige week dinsdag speelden wij onze laatste externe wedstrijd 2e klasse A.

We hadden nog een theoretische kans om eerste te worden maar de verwachting was dat wij als 2e of 3e zouden eindigen en MSC 1 er met de 1e prijs vandoor zou gaan.

Helaas werd het een nederlaag in Zuid Scharwoude, met 51/2 – 2 1/2 , en moeten we afwachten wat En passant doet a.s. zaterdag. Als zij winnen worden wij 3e. Niet slecht natuurlijk maar helaas weer geen promotie voor het vijfde. Wat betreft zet ik de koers van Nico ongewijzigd door.

Het rondje langs de borden:

Op bord 1 speelde Leendert tegen Daan Bes. Hij wist lang en goed tegenspel te geven tegen de sterkste speler van Schaakmat maar moest het toch afleggen tegen Daan.

Op Bord twee speelde David tegen Arjen van Verseveld en ik kreeg van David te horen dat hij in de opening eigenlijk al de fout in ging en het met twee pionnen minder moest zien te ‘keepen’. Helaas lukte dat niet maar David heeft mij wel beloofd weer eens een schaakboek in te duiken…

Op bord drie speelde Peter Duijs tegen Andre Beemsterboer en volgens mij ging de strijd lange tijd gelijk op. Andre bediende zich weer van het Hollands, wat toch wat minder bekend bleek te zijn voor Peter. Helaas ook hier resteerde de nul aan het eind. Volgens Peter was dit een ’test’-seizoen, nou het lijkt mij toch geslaagd Peter!

Op bord 4 speelde..niemand van ons. Anton bleek zich te hebben vergist in de datum en kon niet komen. Om 19:35 nog iemand anders oproepen ging mij te ver. Een reglementaire nul derhalve.  N.b. op de NHSB-site worden aanpassingen in de speeldata ook niet bijgewerkt.

Zo stonden wij dus met maar liefst  4 -0 achter op de eerste 4 borden.

Ik zou dat wel even rechttrekken op bord 5 dacht ik in den beginne nog.

Maar na een belachelijke opmars van mijn e-pion naar e5 op een moment dat het volstrekt flauwekul was, gaf ik ook nog eens mijn dame weg. Na eerst eens een tijdje wazig te zitten staren zag ik dat er wel wat compensatie kwam in de vorm van drie lichte stukken minus twee pionnen. In de nabeschouwing gaf het rekentuig Fritz zelfs weer gelijke stelling enkele zetten later, en wist ik er nog remise van te maken. Hier voor de blunder-liefhebbende schakers mijn partij:

Op bord 6 wist Jeroen van Meeuwen tegen Arjan Krul, na veel geworstel in het eindspel met een pion minder remise van te maken. Guido wist direct na de partij een winnende variant te laten zien voor Jeroen. Beide spelers hadden dat geheel niet gezien.

Op bord 7 speelde Guido en die speelde gelukkig zoals het hoort en won vrij snel zijn partij.

Op bord acht speelde Pieter die nog wat routine moest opdoen na een wat lange schaakvrije periode. Na een zetherhaling verscheen 3x dezelfde stelling op het bord en was de remise een feit.

Hiermee eindigt ons seizoen en hebben we als soepel draaiend team, weer genoeg inspiratie opgedaan om volgend jaar wel te promoveren.

One Comment

  1. Peter van Diepen
    Peter van Diepen 5 april 2012 at 11:09

    Dit is toch wel heel opmerkelijk!

    Anton Schermer, de webmaster van de NHSB website, wist niet dat de wedstrijd Schaakmat 1 – De Waagtoren 5 plaats zou vinden op dinsdag 27 maart, omdat het verkeerd stond op de NHSB website! Inmiddels is die fout hersteld op de NHSB website, maar het stond er echt.

    Het is natuurlijk begrijpelijk dat Anton op zijn “eigen” website kijkt. Maar het is jammer voor de Waagtoren, dat dit fout is gegaan, omdat de informatie van de NHSB website onjuist was. Dubbel jammer, omdat op de website van de Waagtoren natuurlijk wel steeds de juiste datum stond. Zie mijn kalender.

Leave A Comment