PW48 – Frivoliteiten van Jos en Alex?

By Published On: 10 maart 2012Categorieën: Analyses, Partij van de Week2s Reacties

Bij het aanschouwen van de volgende diagramstelling denkt u wellicht aan een partijvoering uit de negentiende eeuw van spelers als  Van ’t Kruijs of Aris de Heer. Of u denkt juist aan de ‘hypermodernen’ uit de jaren dertig van de vorige eeuw, zoals Réti of Nimzowitsch.

imageDiagram na 5.h4 uit Vlaming-Albrecht

Maar niets van dit alles, het is het begin van een 21e eeuwse partij gespeeld tussen twee leden van de Schaakclub ‘De Waagtoren’ uit Alkmaar, te weten de heren J.Vlaming en A.Albrecht.
Was dit begin de vrucht van diepzinnige gedachtekronkels of waren beiden in een wat frivole stemming en hadden ze de behoefte zich en avondje uit te leven op het schaakbord? Gezien het verloop van de partij ontstaat licht de neiging het laatste te veronderstellen. Maar genoeg gespeculeerd, laten we ons meevoeren met het avontuurlijke spel dat genoemde heren op het bord wisten te brengen.

2 Comments

  1. Zarion 12 maart 2012 at 11:08

    Awesome. Interessante opening ook. Meestal spelen mensen inderdaad bij voorkeur computerzetten. Dit is wel zeer opmerkelijk!
    Mooi gespeelt Alex! (Met je 1700) Ghehe!

Leave A Comment