PW46 – Offeren in de Draak

By Published On: 21 februari 2012Categorieën: Analyses, Partij van de Week2s Reacties

Kenners zullen in de volgende diagramstelling meteen de contouren van een Draken-variant van het Siciliaans herkennen.

Diagram na 16…Txc3

In de partij van John Kramer tegen Rob Heijink in de 19e ronde van de interne, hadden beiden zich voorbereid op een torenoffer. Wit op Txh5, terwijl zwart reeds zijn offer (Txc3) heeft uitgebracht. Wit had nu door kunnen bijten met 17.Txh5, maar in plaats daarvan deed hij eerst 17.bxc3, waarop zwart met 17…Pf6! het kwaliteitsoffer niet meer toeliet. Wit liet zich echter niet onbetuigd en offerde twee zetten later met Pf5 een stuk. Over het gelijk en ongelijk van deze offers kunt u meer vernemen in de volgende analyse. Het slot van het liedje was wel dat Rob Heijink zich de verdiende winst wist toe te eigenen.

2 Comments

  1. Zarion 12 maart 2012 at 11:43

    Netjes en scherp gespeeld. Wit focused zich op een verdediging en faalt.

Leave A Comment