Johan Plooijer

3e Team verrast weer met gelijkspel tegen Aartswoud

Het 3e team heeft zaterdag een verdienstelijk resultaat behaald door Aartswoud op een gelijkspel te houden en er had zelfs winst in gezeten als de teamleider bij een 4-3 voorsprong alerter was geweest en zich niet had laten flessen.

Egbert speelde op bord 1 tegen Mark Helder een puike partij en stond al na 9 zetten zo goed als gewonnen. Hij miste echter een zetje waarna werd afgewikkeld naar een eindspel van Dame en 3 pionnen tegen 2 Torens, hetgeen Egbert feilloos naar winst voerde.

Op bord 2 won Piet van Pascal Zijlstra. Na een eerder rustig opgebouwde partij ging Piet er eens flink voor zitten toen ik hem influisterde dat zijn tegenstander de laagste rating had.

Dat hielp want bij de 36 e zet was het afgelopen. Ook Rob Spaans op bord 3 won van de sterke Rob van den Heuvel waarbij het matnet wat hij creëerde wel iets is voor de rubriek van Wim Andriessen.

Helaas ging het bij Ruud en Alex beide in tijdnood fout tegen J. Bakker en W.Laan, terwijl ze alle twee heel goed stonden. Beide dienen hun tijd toch wat beter te verdelen, want dit is zonde, zeker tegen spelers met een rating van beide 1899.

Bert speelde op bord 7, zoals gewoonlijk, een degelijke partij tegen Jan Stapel en behaalde daarmee zijn 2e remise. John speelde als eerste remise op bord 4 tegen Yvo Veenis, met een rating van 1930 niet slecht.

Om tegen Aartswoud op de eerste 4 borden 3½ punt te scoren, zullen niet veel ploegen kunnen zeggen. Derhalve weer een prachtig resultaat.

Teamleider Johan Plooijer

Leave A Comment