Frits Leenart

ASK DE BERGEN IN

By Published On: 13 maart 2010Categorieën: ASK, VerslagenViews: 11410 Reacties on ASK DE BERGEN IN

De vierde ronde van het Alkmaars Schaakkampioenschap zit er al weer op en de spanning stijgt. In alle groepen heeft zich een kopgroep gevormd van 3 à 4 spelers, die achtervolgd wordt door het peloton, waarvan spelers in het voorste gedeelte in de laatste drie rondes nog
kans hebben om aan te sluiten en de eindsprint te winnen.

In de hoofdgroep blijven Hebert Perez Garcia, Danny de Ruiter en Enrico Blees op kop. Zij wonnen hun partijen van respectievelijk Gerard de Geus, Wim Andriessen en Ronald Punt.
Jos Vlaming blijft na zijn nederlaag in de eerste ronde aan de winnende hand. Hij heeft nu 3 punten en staat een ½ punt achter op de koplopers. De enige verrassing gebeurde net voor de bezemwagen van de hoofdgroep, debutant Ton Fasel won er van good old Dirk van der Meiden. In de volgende ronde staan de voor de koppositie belangrijke partijen Blees-de Ruiter en Vlaming-Perez Garcia op het programma.
In de B-groep is André Beemsterboer de te kloppen man. Hij staat na de vierde ronde zonder puntverlies alleen op kop. Op een ½ punt volgen de Bergenaren Albert Dekker en Martin Duinmaijer. De laatste speelt de komende ronde tegen Beemsterboer. Dekker heeft dan een bye. Een kans voor het peloton om dichter bij de kop te komen.
Ook in de C- groep is één koploper, pardon, koploopster, Timardi Verhoef. Zij kwam remise overeen met Tiffany Vlaar en heeft nu 3½ punt. Vlaar, Ivo Kreemers en Eckhart Vlaming zijn in de achtervolging met 3 punten. Ook in deze groep komen de vier voorsten in de vijfde ronde tegen elkaar uit. Gespeeld gaan worden de partijen Verhoef-Kreemers en Vlaar-Vlaming.
Na de vlakke etappes gaat het ASK nu de bergen in. Wie demarreert en wie kan volgen ?

Frits Leenart

Leave A Comment