Karel Beentjes

Waagtoren 7 met twee keer een invaller al 3 punten

In tegenstelling tot de andere teams heeft het 7e zijn eerste twee wedstrijden slechts op één invaller een beroep hoeven te doen. Sietse Spoelstra nam beide keren de honneurs waar.   Onze eerste wedstrijd was uit tegen Koedijk 3 en eindigde in een keurig gelijk spel.

Op 18 november speelden we tegen Magnus/AP 2 en wonnen met 5-3. Magnus had moeite het Gulden Vlies te vinden waardoor de wedstrijd laat begon. Al heel snel won Sietse Spoelstra zijn wedstrijd, zo snel zelfs dat ik niet weet hoe hij dat deed. Daarna won Koos de Graaf dankzij een aftrekschaak met damewinst. Ik sloot het rijtje met winst vanuit de opening tweepaardenspel in de nahand waarbij mijn tegenstander me licht materiaalwinst met te veel open lijnen gunde. Nico Brugman en zijn tegenstander zetten het potdicht met maar een conclusie: remise. Gerard de Wolf speelde een mooie pot, waarbij beiden een koningsaanval inzetten. Na dameruil stond het ook daar erg vast. Gerard verslikte zich in een zetje en stond pardoes mat in twee. Harrie Sluiter kwam in grote problemen, maar door een combinatie met pion- en torenwinst tegen loperverlies deed hij weer helemaal mee. Ze besloten tot remise ook omdat Harrie eeuwig schaak kon geven. Gerard van Oosterom ging gelijk op met zijn tegenstander, alleen deze vergat te vaak de klok in te drukken, waardoor Gerard op tijd won. Daarna restte nog de partij van Joke Rijs. Zij maakte er een marathonpartij van. Ze kwam eerst een stuk en een pion voor. Gaf later pardoes een toren terug, waarna een zettenlang touwtrekken ontstond. Haar tegenstander wilde zijn voordeel uitbreiden. Na drie uur spelen lukte hem dit: hij veroverde er een loper bij. Joke zorgde daarbij voor een pion op promoveren die door de zwartveldige loper kon worden geblokkeerd. Met een listig pionzetje blokkeerde zij de loper. Haar tegenstander was zo in de ban van verder materiaalvoordeel en miste de promotie. Joke had toen nog een halve minuut om alsnog te winnen. Helaas was de vlag onverbiddelijk.
Na twee wedstrijden blijkt dat we lekker meedoen in NHSB 4A. De spelers op de lagere borden beginnen steeds beter te spelen en zullen zo vaker de punten binnenhalen.

De uitslagen:
Koedijk 3  Waagtoren 7  4-4
Willem Fokken Karel Beentjes 1-0
Harry Klinkhamer Nico Brugman  0-1
Kees Struijk  Bob de Mon  0-1
Koos Hoogland Harrie Sluiter  0-1
Reg Roodzant  Sietse Spoelstra 1-0
Herbert vd Splinter Gerard v Oosterom 1-0
Harrie Koldijk  Jaap Grandiek 0-1
Sam Kuilboer  Joke Rijs  1-0
en
De Waagtoren 7 Magnus/AP 2  5-3
Karel Beentjes H. Bouwmeester 1-0
Nico Brugman  B. Tuk   ½-½
Harrie Sluiter  C. Dietvors  ½-½
Gerard v Oosterom R. Vleugel  0-1
Sietse Spoelstra R. Kokkeder  1-0
Gerard de Wolf P. Vlam  1-0
Koos de Graaf B. Goedegebeuren 1-0
Joke Rijs  H. Arentsen  0-1

Karel Beentjes, teamleider

Leave A Comment