Waagtoren 5 speelt gelijk op Texel

Zaterdag 7 november reisde het vijfde af naar Texel, en ook bij dit team rommelde het behoorlijk omdat maar liefst vier (!!)  basisspelers hadden afgezegd. Gelukkig waren er nog hele flexibele, enthousiaste en zeer welwillende invallers bereid om de reis naar Texel te ondernemen. De reis verliep zonder (boot) ongelukken en keurig op tijd schoven wij bij de borden aan.

Ik speelde zelf ook dus kon niet de hele tijd de stand op de overige borden zien, maar zo af en toe probeerde ik wel voor mijzelf de stand te beoordelen. Op bord 3 (wit) was Jeroen als eerste klaar. Helaas wist zijn tegenstander hem met een combinatie eerst een en later nog een paar pionnen te ontfutselen en dus 0-1. Op bord 1 (wit) speelde Albert een moeilijke, avontuurlijke partij en overzag een inval op h2 wat hem een kwaliteit kostte en wat later de partij. 0-1. Niet leuk om met een 2-0 achterstand te beginnen,  maar op bord 2 (zwart) speelde Pieter tegen de op papier sterkste tegenstander (Thomas Richter) een hele nette solide partij en hij bood precies op het juiste moment ( in het Duits ook nog nota bene) remise aan en de ½-½ stond.

Op bord 6 (zwart) Speelde Theo, en die stond eigenlijk de hele tijd ongeveer gelijk tot zelfs ietsje beter en nadat hij 3x (of was  het 2x ?) dezelfde stand had gekregen stond de remise vast ½-½. Op bord 8 (zwart) speelde Andre en die heeft gewoon een bijzonder nette partij afgeleverd. Zover ik het kon zien van begin tot einde een voordeel verder  uitgebouwd, druk opgevoerd en de tegenstander gevloerd en dus 0-1. Ik zelf speelde op bord 5 (wit) een mooie partij waarbij ik langzaam, maar zeker mijn voordeel kon vergroten en tenslotte mat kon geven. 1-0.

Nu speelden Peter en Frits nog waarbij Peter slecht stond en Frits ongeveer gelijk.

Dat was niet best want dan zou het 3½ – 4½ worden. Het ergste gebeurde ook nog meteen. Peter probeerde nog met een pionoffer het tij te keren, maar verloor. 0-1. Nu speelde dus alleen Frits nog op bord 4 (zwart) en ik fluisterde hem in dat de toekomst van het vijfde geheel op zijn schouders rustte. Hij moest doorspelen en winnen voor gelijk spel. Dat viel niet mee want de tijdsdruk begon hier mee te spelen. En ik moet zeggen, met veel geduld en heel goed spel trok Frits de partij naar zich toe.  0-1 derhalve en de 4-4 was een feit.

We staan nu gedeeld eerste in de poule samen met Koedijk 1 en En Passant 1.

Rob Heijink, ad interim playing captain.

 

0
0

2 Comments

  1. Frits Leenart 12 november 2009 at 12:14

    Nog erger, er hadden zelfs 5 basisspelers (van de negen) afgezegd !

  2. rob 12 november 2009 at 21:02

    tja, onze NPC ligt in Kenia op het strand te luieren…

Leave A Comment

0
0