Henry

Nerveus Tweede

By Published On: 10 februari 2008Categorieën: De Waagtoren 2 (2007-2008), VerslagenViews: 12870 Reacties on Nerveus Tweede

“Jij maakt de opstelling de volgende wedstrijd”. Dit kreeg ik te horen van onze teamcaptain, direct na afloop van onze vorige (verloren) wedstrijd. Na enig tegensputteren onze tegenstander Aalsmeer gecheckt: Staan onderaan de ranglijst, hebben gemiddeld ongeveer 100 ratingpunten minder en gebruiken regelmatig zwakke invallers. Kortom wat kan er misgaan.

Veel bleek al snel. Reeds na 5 minuten kwam Jan op me af, “Wist je eigenlijk wel dat Piet niet goed tegen vrouwen kan spelen? Wordt hij erg nerveus van.”. Toen pas werd me duidelijk dat Aalsmeer hun laagst gerate speler hadden thuisgelaten en zich met een dame versterkt hadden. Het antwoord van Piet op mijn vraag wat zijn relatie met, maar vooral zijn score tegen, schakende vrouwen was, stelde mij maar half gerust. Terecht naar later bleek want Piet ging al snel ten onder.

Nu was er nog niet veel aan de hand geweest, als de nervositeit zich tot Piet beperkt had. Helaas lieten ook Wim, Bert en Ruud zich door de meestereszet van Aalsmeer beïnvloeden. Bert won al in de opening een kwaliteit, leek eenvoudig te winnen, maar gaf de kwaliteit weer weg en moest in remise berusten. Ruud leek zijn tegenstander over de h-lijn te overlopen. Echter opeens leek het wel of hij met stukken van 5 miljard moest spelen. Het verhaal gaat dat zelfs zijn tegenstander moest helpen om de stukken goed neer te zetten. Hoewel het spelen met 5 miljard tegenwoordig een normale praktijk schijnt te zijn, bleek het voor Ruud toch te veel en ook hij moest in remise berusten. Wim werd ondertussen opgebracht door zijn tegenstander. Het leek wel aardig, totdat er opeens 3 stukken tegelijk instonden. Dit bleek te veel.

Dirk, Vincent en Invaller Johan (Ik had de grote stommiteit begaan om onze supergirl op wintersport te laten gaan) konden ook niet veel bereiken. Allen kwamen minder te staan en moesten voor remise vechten. Hierin bleken Vincent en Dirk wel succesvol, maar Johan moest zich na een lange strijd gewonnen geven.

Alleen Henry wist zich aan de misère te ontrekken. Onder het mom van een te smal gangpad, wist hij zijn speeltafel buiten het bereik van de magische dameskrachten te verplaatsen. In een spannende pot kon hij de uitslag een iets dragelijker aanzien geven.

Uiteindelijk een 5-3 nederlaag, waardoor het opeens weer een spannend seizoen wordt. Alleen mogen we nu naar beneden kijken in plaats van naar boven. Dit alles omdat Yvette volgens de kenners teveel op Olga lijkt, dit laatste wordt overigens door de betrokkene zelf ten zeerste ontkent.

Henry Veneman

Leave A Comment