Frits Leenart

Het 3e pakt een punt

By Published On: 7 oktober 2007Categorieën: De Waagtoren 3 (2007-2008), VerslagenViews: 10200 Reacties on Het 3e pakt een punt

Het Derde heeft in de tweede ronde van de promotieklasse zijn eerste punt in de wacht gesleept. Tegen Kijk Uit 1 werd het in IJmuiden 4-4. Een goed resultaat, want de gemiddelde rating van de Kijk Uiters was 64 punten hoger dan de onze. Alleen op de laatste 2 borden hadden we een ratingoverwicht en dat werd al snel uitgedrukt in een overwinning van Jan Ens op bord 8. Ook Johan Plooijer leek op bord 7 op een goed resultaat af te stevenen, maar dat ging niet door. Hij gaf een stuk weg en kon even later opgeven.

Léonard Haakman en Marten Coerts behaalden vervolgens mooie winsten op op rating sterkere tegenstanders, maar Rob Freer en John Leek moesten de eer laten aan André Kunst en Colleen Otten. Zelf verloor ik van Sinclair Koelemij en daarmee werd de stand 4-3 voor Kijk Uit.

Leo van Steenoven moest dus zijn partij winnen om gelijk te komen. Hij had met zwart een materieel gelijk eindpel bereikt met aan beide zijden 3 pionnen en een toren, waarin hij een betere stelling had. Zoals in steeds breder kring bekend doet Leo dan veelal de beste zetten. Zijn tegenstander, die 100 ratingpunten meer had, stribbelde nog wel tegen, maar dit bleek vergeefs, de eindstand werd daarmee 4-4.

Frits Leenaert

Leave A Comment