Nico Mak

Heerhugowaard 2 – De Waagtoren 5: 3,5-4,5

Het is natuurlijk niet prettig om te moeten vertrekken met een 1½ – ½ achterstand. Paul en Ton hadden dinsdagavond namelijk al vooruit gespeeld en hun 1e en 2e bordspelers speelden sterk. Paul had niet erg veel vertrouwen in een goede afloop en accepteerde remise, Ton werd door een oude studiemaat van hem in een benauwde situatie gemanoeuvreerd en moest uiteindelijk capituleren.  Aan de andere kant gaf die achterstand ons de donderdagavond misschien juist de stimulanswant we eindigden met een keurige winst.

Ik had door mijn eigen spel niet veel aandacht voor de andere partijen maar merkte wel dat  we goed bezig waren. Albert naast mij was bijzonder goed bezig. Een remiseaanbod werd terecht afgeslagen en Karel Keesman, hoofdgroepspeler op het afgelopen ASK werd keurig van het bord geschoven. Ook Rob en Anton speelde uitstekend. Rob begon al snel te glunderen toen ze in zijn huisvariant terecht kwamen (of kwam dat door het bier) en Anton ging tegen zijn natuur in vel in de aanval. Beide winst. Ook Pieter speelde een prima partij, won een pion, maar liet in het eindspel zijn loper opsluiten en het oplossen van dat probleem koste zo veel tijd dat de vlag hem fataal werd. Henk trof een zeer aanvallende opponent, wist de eerste aanval keurig af te slaan, kon eindelijk rokeren, maar de tweede aanval bleek te sterk. En ikzelf had het geluk dat tegenstander Piet Konijn na een prima opening, wat me een pion en een slechte stand opleverde erg lang ging nadenken en uiteindelijk een verkeerd plan koos. Al met al een prima prestatie tegen een op rating veel sterkere tegenstander.

De volgende match zal Krommenie er aan moeten geloven.

Nico Mak

Leave A Comment