Leo van Steenoven

Jeugd massaal aanwezig op GP Alkmaar

Chaim en Luuk pakken weer prijzen!

Op zondag 8 januari werd in Dorpshuis De Geist in St. Pancras het GP Alkmaar gehouden, georganiseerd door de clubs uit de regio Alkmaar (Heerhugowaard, Bergen, Schaakmat, Opening ’64 en De Waagtoren). Met maar liefst 128 deelnemers waren er 16 groepen compleet gevuld. Mijn oproep voor een ruime vertegenwoordiging vanuit onze club heeft succes gehad: 11 jeugdspelers is een mooi aantal. Het spelen van 7 wedstrijden achter elkaar was voor degenen met nog weinig toernooi ervaring een zware, maar ook leerzame middag. De organisatie was prima geregeld en men was uitermate tevreden over de inzet van de vele vrijwilligers, grote opkomst en vooral leuke en sportieve sfeer tijdens het toernooi.

Nu de resultaten!
In groep 1 streed Sandra Keetman voor de prijzen en dat was nog bijna gelukt ook. Met 3,5 punt werd Sandra gedeeld derde en op sb-punten vijfde. Toernooitijger Ramon Haverlag was ingedeeld in groep 2 en had de eerste ronde heel simpel gewonnen, zoals hij vertelde. Hierna werd het stiller en kreeg hij de ene na de andere klap te verwerken. Met 2,5 uit 7 werd Ramon uiteindelijk zesde. In groep 5 liet Luuk van Steenoven met duidelijk cijfers zien dat hij weer een groep hoger kan spelen: met 7 uit 7 werd hij eerste. “Het was vandaag wel een beetje te makkelijk, pap”, was zijn reactie na afloop.
Mees de Vroomen sprokkelde 2 punten bij elkaar en eindigde als zesde in groep 6. Wederom viel Chaim Bookelman in de prijzen: met slechts één verliespartij werd hij dit keer tweede in groep 7 met 6 punten. Heel goed! De broertjes Finnean en Seamas Rensink van Wetten hadden het zwaar in groep 8. Finnean scoorde 2 punten, Seamas helaas slechts een half. Zij werden resp. zesde en achtste. Volgende keer beter jongens! Ook Rosa Leek en Chantal Spruijt speelden bij elkaar in groep 11 en ondervonden veel tegenstand. Rosa wist nog 3 punten te scoren, maar Chantal bleef met legen handen. Dat gaat op het volgende toernooi vast beter. Het jongere broertje Gavin Rensink van Wetten werd met 1 punt achtste in groep 14. Ook hij heeft de nodige ervaring opgedaan. Tenslotte wist nieuwkomer Daan Verhaeg twee punten in groep 15 bij elkaar te schaken.

Op 22 januari is de NHSB Pupillendag in Santpoort voor meisjes en jongens geboren in 2002 of later. Er wordt gespeeld voor plaatsing voor het Nederlands Kampioenschap 2012!

Het volgende GP-toernooi is op 4 maart in Castricum. We hopen uiteraard weer op een ruime deelname vanuit onze jeugdafdeling!

Leave A Comment