Peter van Diepen

Het zesde blijft winnen

Het zesde is een heel constant team. We winnen gewoon elke keer. Afgelopen dinsdag waren we in Krommenie om tegen Krommenie 3 te spelen.

Gerrit was een beetje zenuwachtig, want hij moest rijden. Jawdat belde dat Arie niet thuis was. En Arend ging op eigen gelegenheid, want hij kwam niet van Alkmaar. Arie verscheen een paar minuten later. Dus Jawdat en Arie konden vertrekken. Gerrit verzorgde voor Ronald en Peter een rondleiding door heel Krommenie. We begonnen in het oosten, reden door het pittoreske centrum, maakte een omtrekkende beweging en kwamen in het westen (de kant van Alkmaar) uiteindelijk op de plaats van bestemming. Arend, Arie en Jawdat waren natuurlijk al ter plekke.

Jawdat was het eerste klaar. Hij verontschuldigde zich dat hij niet had gewonnen, maar niet verliezen is natuurlijk ook nuttig voor het team. Bij Gerrit ging een kwaliteit verloren, maar hij won een paar pionnen. Toen drong de dame van de tegenstander diep in zijn stelling. Maar even later hoorde ik dat Gerrit had gewonnen. Arie volgde met de tweede winst. Arend verklaarde achteraf dat hij ergens de winst had laten liggen, maar een halfje was natuurlijk ook goed. Toen konden we al niet meer verliezen, want de stand was: 1-3.

Bij mij zag het er mooi uit volgens Gerrit en Arie zag een prachtige winstvariant met een loperoffer. Uiteraard hoorde ik dit pas achteraf. Maar objectief gezien (met Houdini) had ik niet veel. De tegenstander maakte kleine foutjes, die ik niet meteen afstrafte en pas op het einde kon ik het afmaken met een mataanval.

Ronald op bord 1 had de sterkste tegenstander. Tot diep in het eindspel hield Ronald het dicht, maar laat op de avond ergens in het toreneindspel moest hij zijn meerdere erkennen. Ik vind eigenlijk dat Ronald dat eindspel nog maar eens goed moet analyseren.

Eindstand: 2-4.

Uiteraard zijn we van plan onze zegereeks voort te zetten, maar we krijgen nog twee enorme obstakels: Het Witte Paard 2 (gemiddelde rating opgegeven spelers 1745) en de allergevaarlijkste het zevende (Kevin Brands, Chaim en Max Bookelman, enz.). Wordt vervolgd.

4 Comments

  1. Kevin
    Kevin 1 december 2016 at 20:30

    Enz ken ik niet. Wel luuk van steenoven. Klaas jan koedijk, klaas silver en daan!

  2. Kevin
    Kevin 1 december 2016 at 20:31

    Van harte gefeliciteerd met jullie overwinning overigens.

  3. alexalbrecht
    alexalbrecht 1 december 2016 at 20:39

    gefeliciteerd ook !! vasthouden die zegetocht !

  4. Avatar
    Theo 1 december 2016 at 23:48

    kornuiten van me gefeliciteerd!!

Leave A Comment