Ruud Niewenhuis

Rapidtoernooi in de herfstvakantie (20/10) de eerste van drie

Volgende week dinsdag 20 oktober (herfstvakantie) begint de eerste cyclus van het Rapidtoernooi over 9 ronden. De andere twee cycli worden gehouden op 1 maart 2016 (voorjaarsvakantie) en op 3 mei (meivakantie).

Het Rapidtoernooi is ook voor de (iets oudere) jeugdleden toegankelijk zeker vanaf dit jaar waar de Waagtorenjeugd tot ons genoegen steeds meer te zien is op de seniorenschaakvelden. Ook zou het goed zijn om de selectiespelers (1e en 2e team) op deze Rapidavonden aan het schaken te zien.
Er worden drie partijen (zwitsers systeem) per avond gespeeld, maar als dit te belastend is kun je er natuurlijk ook voor kiezen er twee te spelen. De partij is 25 minuten per persoon per partij.

De stand na de eerste ronde is zichtbaar bij Interne Competitie. Ook al heb je de eerste cyclus niet meegedaan, je krijgt daar 1/3 compensatiepunten voor (partijwinst 3 punten, gelijk 1 punt, afgezegd ook 1 punt), behalve de laatste avond.

De prijzen van vorig seizoen worden op deze eerste Rapidavond uitgereikt (o.a. Frank Agter, Shannon Vlaar en Danny de Ruiter)

U kunt u opgeven via intern@waagtoren.nl t.n.v. R. Niewenhuis en/of Herman Nijhuis, zij zorgen voor de indeling.

Leave A Comment