Herbert Zondag

KBL Jeugdschaaktoernooi 2015

By Published On: 24 april 2015Categorieën: Jeugd, Overige Toernooien, VerslagenViews: 13141 Reactie on KBL Jeugdschaaktoernooi 2015

Verslag door Herbert Zondag (jeugdtrainer stap 3):

DSC_0807

Milan de Boer, Luuk van Steenoven en Chaim Bookelman

Vrijdagavond 10 april werd voor de 6e keer in Zuid-Scharwoude het KBL jeugdschaaktoernooi gehouden in het gebouw van scholengemeenschap Jan Arentsz. De jeugd van de Waagtoren was goed vertegenwoordigd; maar liefst 16 jeugdleden hadden zich opgegeven voor het toernooi, op een totaal van 52 toernooideelnemers. Onder leiding van Theo werd om 18:00 bij de Oever verzameld, waarna collectief naar Scharwoude vertrokken werd. Er was geen gebrek aan transport; er waren bijna evenveel auto’s als deelnemers. Bij aankomst in Scharwoude bleek het toernooi in de aula van de school te zijn. In een gezellige drukte met veel toch wat gespannen kinderen werden de nieuwaangekomenen geregistreerd en het definitieve speelschema bekendgemaakt, resulterend in 7 groepen, ingedeeld naar speelsterkte. Ieder groep bestond uit 7 tot 8 deelnemers, en er werd geschaakt met 8 minuten per persoon per partij.
De Waagtoren was met name goed vertegenwoordigd in de sterkere groepen. Groep 1 en groep 2 werden respectievelijk gewonnen door Chaim Bookelman en Michiel Wehkamp, beide met de perfecte score van 7 uit 7. Omdat in groep 6 drie spelers op de derde plaats terecht waren gekomen met hetzelfde aantal punten en weerstandspunten, eindigde de avond met een 4-minuten p.p.p.p. barrage die gewonnen werd door Roel Zondag. Alles bij elkaar vielen er 8 jeugdleden van De Waagtoren in de prijzen, waaronder Chaim Bookelman, Milan de Boer, Michiel Wehkamp, Sander Meijer, Anri Sagian, Joshua Klaverweide, Roel Zondag en Mats de Jong. Als winnar van groep 1 nam Chaim bovendien de wisselbeker mee naar huis, en wel een van een zodanig formaat dat daarvoor hopelijk voldoende ruimte in de auto was.

Al met al een zeer geslaagd toernooi, en hopelijk lukt het volgend jaar weer om met zo’n grote groep deel te nemen.

One Comment

  1. alexalbrecht
    alexalbrecht 28 april 2015 at 17:05

    Goed gedaan jeugd van Waagtoren !, begeleiders bedankt !

Leave A Comment