Peter van Diepen

Loperoffer op h7 in Wijk aan Zee

Een paar jaar geleden speelde Ronald Kamps nog in Tata Steel groep 6. Toen won hij de groep met als gevolg dat hij vorig jaar in groep 5 speelde. In de laatste ronde vorig jaar twijfelde Ronald of hij op winst moest spelen, want als hij won zou hij weer promoveren. Dat gebeurde dus. Daarom speelde Ronald dit jaar in groep 4D met de laagste KNSB-rating. Op vrijdag was Ronald niet blij met zijn reeks nullen en één één.

Op vrijdag stuurde Ronald: “Enige winstpartij tot nu toe, slik! Ik ben ook wat ijdel, hoop nog 1 keer te mogen toeslaan, 2 keer is helemaal lekker, maar 1 keer enfin.”
Zaterdag lukte het ook niet, maar zondag kreeg Ronald de volgende partij op het bord:

Een model partij voor het loperoffer op h7!

6 Comments

  1. greatron12003
    greatron12003 27 januari 2015 at 16:17

    Peter Bedankt voor het plaatsen en wellicht klim ik ook nog in de pen, moest het allemaal wat laten bezinken.
    Of je het opgezocht hebt weet ik niet? De afgelopen 3 jaar er voor speelde ik in groep 5, ik heb een redelijk hoge Fide rating. Zo doende zat ik de 3 jaar er voor in groep 5, 2 jaar met hangen en wurgen. Vorig jaar dacht ik het zal wel niet veel anders worden, na 2 remises 1 winst weer 2 remises 1 winst, dacht ik het zou toch niet? Het duitse jongetje waar mee ik die groep toen won, had ik wellicht ook nog kunnen pakken, deed dat niet ten dele uit vrees en zo’n 9 jarig koppie aan de overkant, ik was toen ter plekke voor de zesde keer 9, het klopte ook nog.
    Enfin toen weer 2 keer remise, laatste ronde nam het jochie, snel remise, i.d.d remise met Jan van Dam had mij wellicht de tikken dit toernooi bespaard. Maar groep 5 gedeeld winnen?! Dat vond ik toch wel grappig! Jan deed het zeker niet cadeau, maar ga je goed in een toernooi je weet het, dan veranderd er veel in goud.
    Nu dus 7 nullen, het niveau is zeker hoger de Spaanse groepswinnaar met wat meer scherpte in ronde 7 maar die scherpte ontbeer ik dit ele seizoen al, het laatste partijtje was welkom, maar maakt nog geen zomer. Weer rstig opbouwen en om heel hoog te spelen???? Dat had al meer als 35 jaar dan gemoeten. Ik vind het heel wat 1 keer groep 4 gehaald te hebben, zal niet schromen het nog een keer te doen, mocht het zich aandienen, tot vanavond de eerste werkdag was in ieder geval goed geregeld met mooi weer, tot straks.

  2. Peter van Diepen
    Peter van Diepen 27 januari 2015 at 16:31

    Nee, ik had het niet opgezocht. Weet iemand waar je de historie van de tienkampen en vierkampen kan vinden?

  3. TF
    TF 27 januari 2015 at 19:29
  4. Peter van Diepen
    Peter van Diepen 29 januari 2015 at 13:35

    Even zoeken, maar gevonden. Dank je wel!

  5. rob
    rob 30 januari 2015 at 11:51

    GreatRon, ik heb natuurlijk een paar keer bij jou bord tsaan kijken en meestal was er sprake van een ware heksenketel ! Je vocht als een leeuw en speelde geloof ik ook de Leeuw 🙂 mooie pennenvruchten levert jouw deelname ALTIJD op.

  6. greatron12003
    greatron12003 30 januari 2015 at 18:14

    Dank jullie allen, inderdaad Rob elke partij was wel een heksenketel i.d.d de leeuw ook gespeeld, het verzorgde deel in het schaken, wat vorig jaar meer aanwezig was, is momenteel ver te zoeken. Het komt weer terug, als vele keren, wanneer? Dat zal de tijd leren. Even kijken of ik het weekend van 27 februari vrij krijg van de baas, want het Alkmaarse schaakbord met alle straten, zit wel heel goed in mijn hoofd en in het weekend willen ze er daar wel eens te weinig van hebben. komende week dien ik het in, allen een goed weekend.

Leave A Comment