greatron12003

De belevenissen Van Waagtoren 34, De Fossielen in Koedijk

Afgelopen dinsdag werd het vierde glorieus kampioen in Andijk, het was ze geraden ook, ik voorspelde het al bij wedstrijd 1. Ze hebben mijn en het vertrouwen van de vereniging, gelukkig niet beschaamd.

Alex Albrecht en Ruud Nieuwenhuis, nodigden Albert van der Meiden en mij teamleider van waagtoren 5 uit om in Koedijk te spelen, ik meen dat het via Albert ging.

Ik kom ’s morgens binnen, ietwat verkleumd door de onkoedijkse temperaturen. De eerste zin bij aanmelding is, zo Fossiel, zijn je teamgenoten er al?! Paul Roomer, toch ook niet meer in de top 100 van die op te eten mannen staand, is 2 jaar jonger als ik, echter ook bij hem zijn de Fossiel trekken aanwezig. Na nog een paar keer Fossiel gehoord te hebben, hun te verstaan hebben gegeven met welk team ik speel, komen ze er achter o je speelt in waagtoren 34. Dat getal beeldt beter uit, hoe wij met zijn vieren spelen die dag.

De eerste ronde lees ik het uitslagen formulier niet, weet een zeker niet slecht schakende jonge man, met harde hand op het bord tot rede te brengen. De andere 3 ondervinden hardere tegenstand, maar brengen niet zonder moeite de vis op het droge 4-0

Dat hield in ronde 2, Bergen 1 in, de kersverse kampioen in de eerste klasse a, Ruud via een remise met Richard Frans. Alex die een remise uit de weg gaat tegen expert Ballasteros.

Een hardhandige kennismaking, wat het vierde komend jaar in de eerste klasse zal ondervinden.

Albert en ondergetekende spelen naar vermogen tegen talenten of al gearriveerd, Dennis Mienis en Jasper Dekker, het baat niet maar gelukkig hebben we Ruud.

In ronde 3 treffen we de familie van Suzan Glas, haar man heet anders, de kinderen dus als hem, al is niets meer heilig. Alex faalt tegen de vader en voelt de zware werkweek, weer wat zwaarder om zijn nek hangen. Ruud vecht een enorm gevecht uit met de 14 jarige talentvolle zoon, die de ervaring ontbeert om de remise stelling, daadwerkelijk daar in om te zetten. De avond er voor had ik hem al bezig gezien, een mannetje met perspectief.

Albert vecht de steeds beter wordende Suzan van het bord, ik vecht met de denk ik 15 jarige dochter. Ik schrik mij een hoedje, mis ik wat in de Italiaanse theorie, of gaat die Korsakov daadwerkelijk zo hard. De schat van Suzan en man spelen fantastisch! Maar vandaag blijf ik nog overeind, complimenteer Suzan en man met hun stel. Ruud, Alex en Albert trotseren in de pauze nog even de kou, ik heb het te druk met indrukken op doen en lopen doe ik genoeg door de weeks.

Voor ronde 4, denk ik simultaan te moeten geven tegen de en, Jan Poland, Egbert van Oene, Piet Pover en Johan Plooijer, Alex verliest van Angstgegner Piet, Ruud speelt of remise of wint van meervoudig 0-0-0 kampioen, Egbert. Ik weet tegen Johan goed spel te verkrijgen, maar beloon mij zelf niet, Johan versla ik 1 keer in de 20 partijen dus komt tijd, komt weer raad.

Alex moet van het team (van mij! Haha!!), een paar borden terug, kampioen worden en je zo klote gaan voelen, ik wens het niemand toe, onze voorzitter heeft zijn handen vol aan de talentvolle Langedijker aan bord 3, Ruud wint, what else?! Albert vecht met waagtoren lid Marit aan bord 1, ons hard stijgende talent, weet wel raad met Albert, die gaat in winnende positie door de vlag.

Ik vecht met broer Julian, ik ken geen beter omgaande broer en zus als dit span! Applaus voor jullie 2.

Julian 1 van mijn helden, de avond er voor! Brengt zijn beduusde teamleider, door de nederlaag tegen Johan Plooijer, heel even van zijn stuk! Maar rekent zich met jeugdige overmoed, nog iets te snel rijk. Vandaag win ik in ieder geval nog een leuk Italiaans, Iers gambiet?? Waar ik snel met 2 stukken van Julian aan de haal ga, 1 blunder ik er terug, voor de rest vraag ik aan Shannon alle details over die opening 3 -1 voor ons.

In ronde 6 Koedijk 1, Ruud en ik hebben een Koedijk verleden, Ruud was zelfs kampioen, ik ooit in de c groep. Ruud wint van mister degelijk Dirk Slikker aan bord 2 , Albert van Jan Dam na hele harde strijd. Alex tegen Dann weet ik niet, ik speel gelukkig remise met Andre Buter

In ronde 7 ja je loopt het dan op tegen Mulder optiek Magnus, vandaag Mach geheten. Voorzitter Alex sommeert mij aan bord 1 plaats te nemen, tegen journalist Warner de Weerd! Je kan delegeren als voorzitter of niet.

6 jaar terug, met de fiets in Abbekerk, in top vorm die dag en met alle respect, zelfs Warner was die dag een maatje te klein en daar bedoel ik (lach) niets mee.

Warner is gewaarschuwd, schrijft tijdens de partij, nog even de krant vol en heel goed. Teamgenoot Enrico ex 0-0-0, sommeert hem om respect te tonen aan mij als tegenstander.

Ik ken deze jonge 40 jarige al 25 jaar, ik weet dat het wel goed zit daar mee. Maar op elkaar letten, Enrico helemaal goed, soms niets mis mee.

Alex, weet het ook niet te trekken, dame tegen 2 torens, tegen Enrico. Ruud word door voormalig Beverwijker, 7 voudig kampioen van Pat Mat (Wijkertoren) Wim Boom opgebracht in de zelfde variant, die beide combattanten eerder gespeeld schijnen te hebben, soms leert zelfs Ruud iets nooit (knipoog)!

Koedijk 10,5 wint ondertussen te vaak het Koedijk evenement, het enige goede aan het team is, onze Danny zit er in. De Wijkertoren verovert de NHSB rapid titel. De een, tja met zo een naam daar duurt het toch nooit lang mee (beetje vals!). winnen ook een prijs!

Iedereen word gehuldigd door NHSB voorzitter Jan Poland, inclusief zich zelf, Jan kan heel snel van pet veranderen tijdens de prijs uitreiking.

Bij de verloting gaat Albert van der Meiden met een schaakbord tijdens de verloting naar huis, hij heeft er al zo weinig, toch 1 van ons team een prijs.

Alle medewerkers, bar personeel in Koedijk bedankt voor weer een fantastische dag en tot volgend jaar.

Ronald

2 Comments

  1. Ruud Niewenhuis
    Ruud Niewenhuis 20 maart 2018 at 10:09

    Leuk stukje weer Ronald. Ik stond een stuk achter, probeerde Egbert te trucen in een Pirc met c5 maar werd het zelf, maar op het eind win ik een stuk terug en was met ongelijke lopers remise overeengekomen in tijdnood n wij hadden al verloren van de Fossielen…..inderdaad dezelfde variant van het Grunfeld met h4, werkt erg op mijn zenuwen denk ik…☺️

  2. Avatar
    Zarion11 29 april 2018 at 10:38

    In de zesde ronde ging ik genadeloos ten onder tegen Alex.
    Bij aanvang van de partij vertelde Alex dat ie slecht speelde. Op dat moment had hij 2 uit vijf en ik had drie uit vijf. Zelf speelde ik wel goed die dag. Behalve dan tegen Alex. Het was weer vreselijk.
    Kan je me de volgende keer niet Ruud of Albert geven? Dan heb ik nog een klein beetje een kans.
    Alex is te goed. Hij offerde een pion vanuit de opening. Op een goed moment moest ik die terug geven, maar op een of andere manier kon ik dat moment niet vinden en bleef op mijn pion hangen.
    Iemand z’n dag was weer goed. Ik doe het alleen maar voor jullie.

Leave A Comment