Han Rauws

Arie worstelt en komt boven in Abbekerk

De derde ronde in Viertallen F bracht ons op 02-02 naar Abbekerk in het agrarische hart van Noord-Holland. Een schaarsverlicht lintbebouwd dorpje vlakbij het mega high-tech  agrarische bedrijventerrein Agriport A7- met zijn spectaculaire glastuinbouw (meer dan een bezoek waard!).

Maar daar was niets van te merken die avond, het was een duistere doch gezellige rit met Arie en Harry naar het verzorgd ingerichte boerderij-café-restaurant Het Nieuwe Bonte Paard, waar onze tegenstander De Pionier huist. Gerard kwam op eigen gelegenheid, geheel in agrarische stijl met zijn Dodge(?)-pick-up uit de Fifties. We waren mooi op tijd en eerder aanwezig dan onze gastheren, wat al direct een zekere psychologische feelgood gaf.  Arie begon meteen de stukken op te zetten, maar dat vond ik weer net wat te ver gaan.

Na een rondgang door het smaakvol ingerichte etablissement en een allervriendelijkste begroeting door onze inmiddels gearriveerde gastheren gingen we  van start onder het genot van een verse kop koffie.

Ik voelde me van te voren enigszins bezwaard door het inzetten van Arie als invaller met een toch wel wat hoge rating, maar gelukkig had Arie niet zijn avond. Hij liet zich behoorlijk in de war brengen door zijn tegenstander die, naar hij na afloop meldde, erg rommelig speelde. Hij was dan ook hard op weg om ingemaakt te worden door zijn tegenstander, maar toen deze in het eindspel even de druk op Aries stelling vierde, wist de oude vos er toch nog een mat in twee uit te slepen…  Ik had dat hier graag laten zien, maar Arie vond dat hij dermate waardeloos gespeeld had dat hij zijn notatie niet prijs kon geven…

Gerard speelde met zwart een solide tweepaardenspel-partij, waarbij hij goed onder de druk van zijn opponent wist uit te komen en het initiatief kon overnemen met een dreigend mat op de 40e zet als reden tot overgave.

Harry had het, ook in een tweepaardenspel, maar dan met wit, lastiger, hij kwam in het eindspel ondanks verwoed weerwerk een stuk achter en concludeerde terecht dat verder spelen weinig zin had.

De druk kwam zo weer bij uw verslaggever te liggen, maar gelukkig trof hij deze keer aan bord 4 een opponent die niet al veel hinderpalen opwierp bij het uitvoeren van zijn geliefde versnelde-draak plannen. In 28 zetten was het mat, waarmee V weer eens met de winst op zak huiswaarts kon keren en ook nog eens omhoogviel naar de eerste plaats…

Dus dinsdag 20-02 knokken om onze koppositie te vast te houden…

 

Leave A Comment