alexalbrecht

De dood of de gladiolen MSC-WGT4 2-6

Deze stelling ontstond na de 49 e zet in de partij Evert Bergman -Albert van der Meiden ( invaller) op het 2e bord.

Een spectaculaire partij, beide dames zijn  uit een promotie ontstaan. Wit speelde nu 50.Kg4 en werd snel mat gezet, wat Albert een paar zetten daarvoor verzuimd had te doen, maar na 50.KG6 had de partij heel anders kunnen verlopen! Het lukt dan niet wit mat te zetten of zelfs schaak te blijven geven !

Waagtoren 4 won dus met 6-2 van M.S.C maar de uitslag had anders kunnen zijn. Ook bij Paul Toepel op het 5e bord met zwart tegen Tom Adriaanse ging langs de afgrond :

Paul speelde hier 20.Pf3-d2, een slechte zet, zwart ging goed verder :

Jan Ens Dick Bouma en Alexander Versluis hadden goed remise gemaakt in een mindere stelling, ikzelf had een bloedeloze remise op het eerste bord, waarbij mijn tegenstander eigenlijk nog maar 5 minuten bedenktijd had. Jan Poland, ingevallen ondanks de snelschaakavond,  wist goed te winnen van Jos Dekker op het 4e bord ( helaas ontbreekt een deel vd notatie ). Ruud had na eerst behoorlijk gedrukt te staan met wit op het 3e bord goed weten te winnen :

Waagtoren 4 staat nu boven aan, schaakclub Bergen komt nog, maar met geluk en wijsheid moet het in 2018 gaan lukken !

2 Comments

  1. Ruud Niewenhuis
    Ruud Niewenhuis 28 december 2017 at 20:46

    Gelukkig, het stukje van het vierde nog voor 2018! Spannende partijen, het kon in bijna alle partijen alle kanten op, wij trokken aan het langste eind! Is dat wel vaker met kampioensploegen? Of mag ik dat niet zeggen? 🤔 Tot Kaeskoppentoernooi!

  2. drulovic
    drulovic 29 december 2017 at 11:17

    Oeh, bij Paul was het wel erg bont. Wat hadden jullie bij de zwartspeler in zijn drankje gedaan?

Leave A Comment