greatron12003

Waagtoren schaakseizoen 2017/2018 start.

Bij scouting westerweg 9 Alkmaar

Nietsvermoedend kwam ik om 10 voor half 2 ongeveer aan. Het al lag aanwezige bestuur, had zich al goed van de vele taken gekweten.

De borden opgesteld, klokken, stukken enz. Er zou wat jeugd komen, prachtig weer! De jeugd moest af en toe de spieren losgooien tijdens het vele denkgeweld. Een volleybalnet gedeeltelijk samen met Ton gedeeltelijk neergezet. Wel volledig natuurlijk, maar al het voorwerk was van Ton Fasel.

Heeft er die middag iemand gevolleybald? Ik kan het u niet vertellen?!

De verslag schrijver had zijn mobiel thuis gelaten, geen nood, geweldige fotograven aanwezig, met o.a dank aan George Bookelman, wellicht melden zich nog meerdere fotograven tijdens de totstandkoming van dit verslag, beelden zeggen meer als woorden, zei mijn snel lees leraar, een goede 1 jaar en 7 maanden terug, ik hoop dat ik u een beeld kan voorschotelen, dat uw eigen beeld, een tijd in uw geheugen staat tijdens de komende opstartende werk en school periode.

De vergadering had ik gemist, niet belangrijk, ik was binnen een paar vragen of ik het komende seizoen weer nuttig wil zijn?! Natuurlijk, ijs en weder dienende, zal de postbode zolang alles het toelaat, zijn taken weer verrichten.

Rond 2 uur, na de toespraak van Jos Vlaming, 1 aspect er uit, waarbij ik de familie Albrecht enorm veel sterkte toe wens in het beleven van moeilijke omstandigheden. Alex en gezin, dat wij, als het zich weer kan toelaten, je weer achter het schaakbord gaan vinden.

Je schaakt 4 weken, niet echt actief, dat is niks, velen keken verdwaasd naar onze houten marionetten, langer de stukken niet aangeraakt, anderen hadden de hele toernooien agenda door het hele land rond geschaakt.

De eerste ronde tegen de meester schrijver van de club Marten Coerts, op prachtige bijdrage dit seizoen Marten, dat jij mogelijk een plaats invult waar wij Wim Andriessen node missen.

De moderne verdediging of iets wat er op lijkt?! Een veel te leuk offer vorkje op e5, deugt het? Niet geschoten?! Kom je het nooit aan de weet!

Een doorslaan Motief per pion op paarden, voor mij via f6,g7 naar h8 met de dame als beloning, voor Marten, via c3, b2 naar a1, maar Marten nog volledig in de vakantie modus! Die pion op d4 van mij, die stond er toch niet?! Echt wel!!

Bij schaken, hoef je niet te slaan?! Hoe vaak hebben wij allen het wel gedaan, zal het nog gebeuren?! Peanuts!! Berekenen o hoort dat ook bij schaken?! Zeg ik begin net ja, maar pas op Ronald Kamps de rest van het seizoen zal ik wakker zijn! Al vroeg ving ik Marten zijn tweede dame met mat tot gevolg, 1 punt op de vroege middag en niet tegen de minste!

Goed weg met die zelf verheerlijking?! Een paar gezellige beelden, door George Bookelman!!

Klaas overlegt de vele seizoen ideeën met club topper Maaike! Sandra is in overpeinzing hierover, Kasper filtert het! Dennis heeft de oplossing al! Waar een club met mensen van alle rangen en standen groot in kan zijn!

Een treffend sfeerbeeld jong,gevestigd (oud), de maker van dit stuk verderop die meent zich ook enig beeld te vormen, van een partij tussen toppers, Pover en Nieuwenhuis, zittend als tafel scheidsrechter Gerrit Peereboom! Hoe gezellig, (leuk) Kan schaken zijn met mooi weer?!

Door Fred Driesse op aarde terug gezet! Dat je schaakritme en studie altijd moet bij houden, ronde 2!

Sandra Keetman snapt Caro – Kan vallen en ik sommige niet! Ronde 3!

Albert en ik zijn zo creatief! Dat wij allebei uit mooie puinhopen kunnen herrijzen, om alsnog altijd verdiend met het punt aan de haal te gaan, vandaag mocht ik! Ronde 4!

1 van de vele, altijd beladen Kamps – Leenart ontmoetingen! Uitgespit tot op het bot en ver in de analyse! De klok bleek scherprechter, 3 uit 5.

Vele handen blijven nodig in bedrijf en sociaal leven. Dirk, Martin en Klaas bekommeren zich om de nodige afwas en het afdrogen, Arjen zorgt voor de mentale ondersteuning! Rob Freer ondergaat een heerlijke zonnedouche!

Aandachtige strijd tussen Ton en Rob! André en Arjen aandachtig toeschouwer gesponsord door Amstel!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leraren, leerling, overtroffen door de gevorderde leerling, Chaim Bookelman, broertje Max, wint in ziedende tijdnood, via mat dat wel, verderop van Henk Kleijn!! De wisseling van de wacht komt er snel aan!
O ja Dirk van der Meiden, Max speelt komend seizoen in waagtoren 1?! Dat je het maar weet?! (knipoog!), als het zo is! Word het denk ik niet veranderd.

De foto boven Max, Leo Chaim en ik zei de gek! Hoe treffend, jonge Kevin tegen veteraan Rob Freer, prachtig naast hem club nestor Arie Boots! In Actie!

Gezellig eten, een fantastische barbecue! Bedankt Willeke, Aafke, Delia

Op de foto Nico Mak! O.a Frits Leenart, Peter Duys Han Rauws en Albert van der Meiden.

Beste mensen, voldoende sfeer geproefd denk ik!

Uit beleefdheid naar jonge en oude clubgenoten, heb ik flink geknipt in de foto, in sommige poses willen wij toch niet in beeld?!

Rest mij als eenvoudig lid, die graag stukken voor u schrijft en foto’s plaatst, nog het nieuwe sterke vrouwelijke lid Arlette Van Weersel welkom te heten!

Werden via rooksignalen mogelijke andere sterke nieuwsleden aangekondigd, als club worden wij hier blij van!

 Het meeste blij! Van de saamhorigheid op deze dag! De opzetters de barbecue mensen, de opruimers. U weet het ondertussen wel!

Op een fantastisch seizoen voor de waagtoren voor alle mensen in de betreffende teams!

Voor de mensen, die een openingsdag overslaan, u ziet het, u weet niet wat u mist!

Bij de openingsdag komend seizoen, verwachten wij een opkomst in nog grooter getale tot dan, ik ben geëindigd op 3 uit 7, gewoon weer flink spelen dit seizoen en vooral het gezellig vinden. Ambities?! Weinig tijd nog voor.

 Voor dit stuk gelukkig wel, ik deed het graag.

Ronald

 

Alle foto’s in de fotogallery

 

 

Leave A Comment